Historie

Onze vereniging is opgericht op 1 mei 1969.cropped-logo-website-2.png
De eerste schietbanen werden gerealiseerd bij “de Blokkendoos” in Nijverdal.

Na enkele jaren in “de Blokkendoos” geschoten te hebben zijn we verhuisd naar “de Fakkel”. De vereniging groeide en er werden contacten gelegd met de Vuurwapen vereniging Willem Tell om samen iets op te zetten.

In de kelder van het toenmalig pand van “de Schoenenreus” aan de Rijssensestraat, later werd dit Lucas Duiksport, zijn beide schietverenigingen samen gegaan.

Beide verenigingen groeiden en wilden separaat verder.

In 1986 is onze vereniging begonnen met de bouw van ons huidige pand. Het hele gebouw is met behulp van leden, en hun connecties, in de vrije tijd gebouwd.

In de loop van de jaren zijn diverse interne verbouwingen en aanpassingen gedaan. De vereniging groeide en we kwamen ruimte te kort en hebben in 2006 de kantine uitgebouwd, en een telkamer  en invalidentoilet gerealiseerd. Ook deze verbouwing is met vele vrijwilligers en hun connecties uitgevoerd.

Nadat de rust enigszins terug was gekeerd en de schietsport een steeds grotere uitrusting voor de ervaren schutters heeft, waren we genoodzaakt om een kleedkamer te realiseren. In dit bouwproject is tevens de voorraad van de bar van de kelder naar de begane grond gehaald en de keuken uitgebreid. Deze verbouwing heeft in 2014 plaatsgevonden.

In 2016 hebben we de volledige toiletgroepen en de vloer in de entree-hal gerenoveerd.

Een actieve vereniging, dat is zeker.